Kej niy mŏcie czasu, nale mŏcie wielgi smak
pomaszkecić po swojimu a niy po kupnymu!
Abo kej chcecie się przichlybić Mikołajowi,
coby wōngla i ôszkrabin niy dostŏć J
Co trzeja?
- 130 g masła
- 100 g cukru brōnotnego
- 230 g mōnki (u mie z Młyna Skokowa)
- 0,5 łeżeczki zody i bakpulwru
- 1 jajco
- 60 g ôrzeszkōw pini
- 80-100g suszōnyj żurawiny
- 100g biŏłyj szekulady
Jak to złōnaczyć?
Masło, cuker i mōnka wciepnōńć do miski i
wyłōnaczyć do kōnsytencji piŏsku. Potym dociepnōńć zoda, bakpulwer i jajco.
Wyfyrlać.
Przidać ôrzeszki, żurawina i szekulada
(wszyjsko nŏjprzōd pociachane) i ukulać zusamyn na „ruby wuszt”.
Wrazić do mrŏżarki na 15 minut.
Wyjmnōńć, pokrŏć na krancki, ułożyć na blaszce i wrazić na ok. 13 minut do nŏgrzanyj do 180 stopni bratruły.Potym uż sie idzie asić, co sie jes dobrym maszketnikem!
Recept wziynty z terŏźnygo nōmeru Kukbuka, ino troszka zmodyfikowany.
Byda robić!!!!
OdpowiedzUsuń